Start to run!

lopen

Conditie willen opbouwen maar toch niet uit je luie zetel willen komen? Een dilemma dat vele onder jullie zullen herkennen, daarom zal ik jullie wat tips geven om het toch te doen.

Motivatie is de basis van alles. Het is belangrijk om gemotiveerd aan je werk te beginnen. Het zal je energie een boost geven, ik merk dit ook nog dagelijks. Daarom , als het je niet lukt om zelf aan het joggen te beginnen, spreek dan af met een vriend(in) die wel/meer conditie heeft. Het is moeilijker om een afspraak met je looppartner af te zeggen dan je eigen jogtraining te annuleren. Zij kan zo een tempo aangeven en jij kan haar proberen te volgen. In het begin is dit niet vanzelfsprekend, daarom is het een goed idee om samen een eindpunt af te spreken, bv. Het einde van de straat, een verkeersbord, een opvallend huis,…

Hou je daar ook aan! En stilletjes aan kan je steeds langere afstanden afspreken, een perfecte manier om conditie op te bouwen.

Wat ook een goede stimulant is, en een goede vervanger zou zijn als je looppartner eens niet kan, is muziek. Kies enkele liedjes met een goede beat. Deze kunnen zo je loopritme bepalen. Ik heb hier een vijftal liedjes opgesomd die ik perfect vind om te joggen:

1. Fireball – Pitbull ft John Ryan 

2. Uptown funk – Bruno Mars ft Mark Ronson

3. Home – Dotan

4. Shake it off – Taylor Swift

5. Cheerleader – OMI

Om je vordering bij te houden, is het gemakkelijk om een loopapp te installeren. Het telt je calorieën, het houdt je kilometers bij en in welke tijd je dit hebt gedaan. Probeer elke dag hetzelfde aantal kilometers in een kortere tijd af te leggen! Ik zelf gebruik “runtastic” als app, ik vind het heel handig. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat de andere apps slecht zijn.

IMG_20150314_121011_resized

Doe ook altijd gepaste kleding aan. Een leuke outfit en goeie loopschoenen zullen je misschien zelfs stimuleren om te vertrekken. Als je minstens 2 keer per week gaat joggen, zal je na 2 maanden al een behoorlijk resultaat merken. Dus kom op, start to run!

IMG_20150308_223952_resized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s