How to: long hair

DSCF3322

3 maanden geleden heb ik mijn haren laten knippen voor het kinderkankerfonds. Ik heb hier helemaal geen spijt van, want deze kindjes hebben het veel harder nodig als ik, maar ik zou toch veel liever hebben dat mijn haar wat sneller zou groeien en weer wat langer werd…

Dus ik begon wat optezoeken over wat deze haargroei nu juist zou kunnen beïnvloeden. Hieronder heb ik enkele tips opgesomd voor jullie, die gaan helpen lange(re) lokken te krijgen!

Vitamine E en vitamine B
Dit zijn de belangrijkste hulpmiddeltjes om de haargroei te versnellen. Je kan deze vitamines kopen in capsules (deze kan je bij Kruidvat krijgen) of gewoon in de plaatselijke groentenafdeling, want in bonen zit het ook! Het zit ook nog in onder andere: bananen, eieren, vis, sojamelk,…

Hoofdmassage
Het blijkt dat door een dagelijkse hoofdmassage je haren sneller gaan groeien. Door een hoofdmassage krijg je minder stress, wat heel erg slecht is voor de haargroei. Ook heeft het met de bloedsomploop en zuurstoftoevoer te maken! Vraag je broer of zus dus eens heel lief of hij/zij niet eens zo behulpzaam wilt zijn om dit te doen… 😀

Draai je hoofd dagelijks
Ik weet niet of dit echt helpt, maar het is het proberen waard. Ongeveer vijf minuten per dag je hoofd ondersteboven houden zou wonderen verrichten!

Verzorg je haar goed
Als je je haren goed verzorgt, zal je dit ook snel merken en vooral snel ZIEN. Gezond eten en niet te vaak je haren drogen en/of stijlen is zeker een aanrader!!

Draag je haren in een staart
Dit is héél goed voor de groei van je haren. Voordat ik mijn haren liet knippen deed ik dit altijd en mijn haren groeiden heel erg snel hierdoor (ook nog door andere dingen, maar dit was toch wel het belangrijkste en hetgene dat het beste hielp). Zorg er wel voor dat je een niet té strakke elastiek gebruikt, deze irriteren je haarzakjes, die een hele belangrijke rol hebben bij het haargroeiproces.

Gezond zijn
Dit is en blijft toch wel de belangrijkste tip. Zorg goed voor je lichaam, ook dit heeft veel effect op het groeien van je haren. Sporten, veel fruit en groenten eten, water drinken en véél lachen zijn dé vier must-do’s om gezond te worden/ blijven.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips! 🙂

Voor degenen die, net als ik, examens hebben: véél succes!!!

Tot volgende vrijdag,

Xxx Charlotte

4 gedachtes over “How to: long hair

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s