Het is vakantie! (deel 2)

10417723_439287406222146_2014704897319643718_n

De paasvakantie is officieel begonnen en of je nu veel gepland hebt of niet, er zal waarschijnlijk wel eens een dag zijn waarop je echt niet weet wat te doen. In het artikel van Amber heb je al wat leuke dingen kunnen lezen om te doen en hier zijn er nog meer ! Activiteiten die je alleen of met iemand anders kunt doen.

Ga picknicken

Het belooft mooi weer te worden deze vakantie, dus ik zou zeggen om al zeker een picknickmand met een dekentje, wat bordjes… klaar te houden zodat wanneer het zonnetje schijnt, je meteen kunt vertrekken ! Spreek alleen nog met je vrienden af wie welk voedsel meeneemt en je bent klaar om te vertrekken naar een gezellig grasveld, naast een meertje of gewoon in je tuin .

1557665_439287692888784_1734362513026126069_n

Lenteschoonmaak

Misschien iets minder leuk om te doen maar als je een sfeervol muziekje opzet, wordt het al een stuk aangenamer ! Je hebt nu eindelijk eens de kans om je kamer “te pimpen”, je kleerkast op te ruimen… En hé, daarna heb je weer plaats in je kast voor nieuwe kleren. 😉

Paasfeestje

Dit hoeft natuurlijk niet op Pasen zelf te gebeuren, je kan het op eender welke dag doen in de vakantie. Spreek met een groep vriend(inn)en af bij iemand thuis (of je zou het bv. ook in een bos kunnen doen) dat één deel van de groep paaseitjes gaat verstoppen, die het andere deel vervolgens moet gaan zoeken. Terwijl het ene deel bezig is met de paaseitjes te verstoppen, kan het andere deel ondertussen de tafel dekken, hapjes klaarmaken… Om het extra leuk te maken, kan je afspreken dat iedereen zich moet verkleden rond het thema Pasen. Dit kan zijn in de vorm van de paashaas, of een paasei!

Ontdek nieuwe plaatsen

Ik vind het geweldig om nieuwe gezellige cafétjes of vintage winkeltjes te ontdekken. Ga op zoek bij jou in de buurt en misschien ontdek je wel een nieuwe favoriet. Dit hoeft zelfs niet eens een café of een winkel te zijn, het kan ook een mooi plekje in de natuur zijn, waar je even tot rust kunt komen.

10172655_439287322888821_6220301275946013013_n

Do it yourself

Op onze blog kan je al een heleboel diy’s vinden, maar als je die allemaal geprobeerd hebt, kan je nog kijken op youtube, pinterest, andere blogs of zelf iets verzinnen! Laat je creativiteit maar eens de vrije loop!

Nostalgie namiddag

Niets zo leuk als terugdenken aan “die goeie oude tijd”. Trommel wat mensen op waarmee je allemaal dingen gaat doen die jullie vroeger zo leuk vonden om te doen, maar waar je nu eigenlijk “te oud” voor bent. Zo kan je oude kinderfilms herbekijken, spelletjes zoals 123 piano en Schipper mag ik overvaren spelen, koekjes eten met melk, liedjes uit je kindertijd beluisteren… Je kan het zo gek maken als je maar wilt! Het lijkt misschien wel kinderachtig (dat is het eigenlijk ook), maar ik ben er zeker van dat diep van binnen iedereen dit nog wel eens wilt doen.

Flow weekly

Toen ik begin deze week in de winkel bij de tijdschriften aan het kijken was, zag ik opeens dit leuke boekje. Het is een schriftje voor een hele week, met onder andere een planning voor elke dag, to do-list, leuke quotes en ook interessante informatie over herinneringen, want dat is eigenlijk het doel van Flow. Een boekje als herinnering van deze week. Het leek me heel leuk om het later terug te bekijken als aandenken aan deze vakantie. Er komt dus elke week een nieuwe versie van en het kost maar 99 cent! Ik heb mijn boekje bij Albert Heijn gekocht.

IMG_0714

Ik hoop dat jullie het leuke ideeën vonden en dat jullie je geen enkele dag van de vakantie gaan vervelen, al mag er natuurlijk wel eens een dag zijn waarop je echt niets doet 😉 .

Fijne vakantie!

Dina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s