Vers gemaakte limonade

framed-print-lemons-web

Omdat ik door het goede weer de laatste tijd in een zomerse bui ben, wou ik bij jullie dit (hopelijk al aanwezige) gevoel een beetje versterken. Oh, en aarzel ook vooral niet om dit ook tijdens het school te maken, om toch een beetje een vakantiegevoel te creëren.

Ikzelf ben een klein beetje verslaafd aan frisdrank, maar aangezien dit niet echt gezond is met al die suiker en bewaarmiddelen, heb ik gezocht naar een gezondere variant: zelf gemaakte limonade. Dit is eigenlijk niet veel meer dan wat water met een smaakje, dus in mijn ogen is het gezond. Als je toch liever nog iets gezonder bent, kan je ook gebruik maken van ongeraffineerde rietsuiker, wat ik sowiezo al zou aanraden. Waarom? Kristalsuiker is wel geraffineerde suiker, dit is ongezonder aangezien alle gezonde voedingsstoffen er zijn uitgehaald. En ongeraffineerde suiker smaakt net hetzelfde dus doen zou ik zeggen. Als je echt geen suiker wil gebruiken, zijn er nog altijd zoetstoffen. Dit kan je gewoon in de winkel kopen en is stukken beter dan suiker, degene die wij thuis hebben is Stevia. Ik heb het recept hiermee nog wel niet uitgeprobeerd, dus zal je zelf wat moeten zien wat je het lekkerste vindt. En twijfel bij de suiker ook zeker niet om wat minder te gebruiken, je kan namelijk altijd toevoegen.

Ingrediënten

 •  3 citroenen
 • 1,2 liter koud water
 • 200 gr suiker
 • Ijs

Verdere benodigdheden

 •  Kan
 • Citroenpers
 • Menglepel
 • Porties: ongeveer 5 glazen limonade.

limonade

1. Pers 3 citroenen uit.

2. Doe 1,2 liter koud water in de kan die je gaat gebruiken.

3. Voeg 200 gr suiker aan het water toe.

4. Zet dit ongeveer 5 minuten in de koelkast.

5. Meng al je ingrediënten en doe er ijs bij.

6. Geniet!

Nog enkele leuke tips

 • Maak wat extra limonade en vries het in als ijsblokjes. Doe ze in de limonade als je het drinkt. Als ze smelten wordt de limonade niet waterig.
 • Als je het zuurder wilt, doe je er meer citroensap in, als je het zoeter wilt doe je er meer suiker in.
 • Je kunt ook gelijke delen water en suiker gebruiken voor een zoetere smaak.
 • Voeg wat verse munt toe voor een lekker frisse smaak.
 • Versier je drankje met een extra schijfje citroen, een parapluutje en een rietje. Je kan eventueel ook een suikerrand aan je glas maken. (=> doe wat citroensap in een schaaltje en doe hetzelfde met wat suiker. Dep het glas eerst goed in het citroensap en vervolgens in de suiker. Laat het even drogen en je hebt een lekkere rand voor als je straks je limonade gaat drinken.)

Dus, maak je limonade en ga nog even in het zonnetje zitten. Geniet zeker nog van jullie weekje vakantie. Oh, en ik had deze twee varianten gevonden op de quote van vandaag en hoewel ze elkaars tegengestelde zijn, wou ik ze toch allebei plaatsen.

Tot binnenkort, Marthe

lifegiveslemons_fullpic_artwork (1)                       throw+them+back+really+really+hard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s