voetbal voor vrouwen!

hoi hoi beste internetvrienden

Als eerst wil ik mij excuseren dat ik 2 keer niet gepost hebmaar de 1ste keer zat ik in het buitenland en hadden we geen wifi en de 2 de keer had ik gewoon echt geen tijd ik moet babysitten en we zijn aan het verbouwen en ik ben hier eigenlijk dus de hele tijd bezig nu ook maar nu ben ik aan het bloggen tijden het stoken van rommel. JEEEEJ even tijd voor mezelf En voor jullie dus nog eens mijn excuses maar ik kon echt niet anders.

wat bewijs:

Schermafbeelding 2015-04-15 om 10.22.28 Schermafbeelding 2015-04-15 om 10.22.47

Dusssss ik ga het hebben over… VOETBAL. Ja ik hoor de meeste meisjes al denken ooh nee dan komt ze met zo iets af. Wel tot ik mijn vriend leerde kennen dacht ik ook zo maar nu ben ik een echte voetbalfanaat!

Eerst verafschuwde ik voetbal echtwaar maar mijn vriend voetbald in een gewone ploeg, in een caféploeg en is scheidsrechter dus ik heb niet veel andere keus dan het met hem te kijken toch? Wel als goede vriendin die ik ben de ik dat dus wel! (klapklapklap) en heb ik mijn best gedaan om er iets van te snappen en nu dat eenmaal een ietsiepietsie is gelukt is ben ik eigenlijk een voetbalfan geworden. Maar niet tegen hem zeggen 😉

Dus ik ga mijn best doen dit ook bij jullie voor mekaar te krijgen!

Even kort de posities op een veld

 • Verdediging:

De mannen (in voetbal tenues) die voor de keeper staan en daar staan om de aanvallen op het doel van de tegenstander tegen te houden

 • Middevelders:

zij staan voor de verdediging en moeten de bal doorspelen aan de mannen voor hen: de aanvallers

 • aanvallers:

ook wel de spits genoemd hebben eigenlijk maar 1 doel: SCOREN!

codetaal ontcijferd

 • Buitenspel:

Schermafbeelding 2015-04-15 om 10.30.09

Lastig te zien, er moeten minstens 2 verdedigers (keeper telt meee) tussen de seler die aanvalt en de achterlijn staan op het moment dat de bal wordt geschoten (geloof me dit is de moeilijkste heb ik ook lang over gedaan)

 • Corner

hoekschop

 • Counter:

Snelle tegenaanval

 • Hands:

Bal raken met handen of armen (het is geen vollybal neenee)

 • Penalty:

Strafschop

 • Sliding:

Al glijdend de bal van de tegen stander weg kapen

 • Tackle:Schermafbeelding 2015-04-15 om 10.33.45

Sliding met voet naar voren

Om wat mee te schreeuwen:(wat echtwaar heel leuk is ookal ken je er niks van)

 • Speel op de counter!!:Schermafbeelding 2015-04-15 om 10.35.39

Als je team wordt aangevallen en veel aan het verddigen is. Een counter is eenplotse aanval vanuit de verdediging op het doel van de tegenpartij

 • Die schwalbas zijn niet normaal man!:

Met schwable bedoelen die gekke mannen onder ons dat ze doen alsof ze flik onderuit worden getrapt door een tegenstander enkel en alleen om een strafschop te versieren.

En als je dit hebt snap je echt het meeste en kun je je vriend, vader en of broer echt wel versteld doen staan! Ik ben echt heel blij dat lijn vriend mij hier zo veel over heel geleeerd want vroeger keek ik vaak mee naar voetbal en mijn favoriete club is toch al wel sinds ik heel klein was club brugge en nu gaan we met zen 2 naar brugge kijken en echtwaar de sfeer op een 1ste klasse macht van brugge is echtwaar ge-wel-dig!!! Ik benn naar de bekerfinale geweest (Brugge – Anderlecht, 2-1, jaja we hebben gewonnen) en dit was echt in van de fijnste dagen ooi! En nu ga ik morgen ook nog nar bruge – dinipro (europees kwartfinale!!) dus ik ben een echt voetbalvrouw geworden en heb hier absoluut geen spijt van!

Schermafbeelding 2015-04-15 om 10.48.52(daar stond ik dus tussen )

—BO—

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s