TOP boeken

Dag beste internetvrienden vandaag ga ik het met jullie hebben over boeken! JEEEEEJ ik ben zelf een echte boekenworm en voor mij gaat bijna niets boven een goed boek met een kopje thee dus ik ga jullie een paar van mijn favoriete boeken laten ontdekken! Sorry voor onze lezers die boeken haten maar ik raad je noch steeds aan om 1 van deze boeken te lezen want ze zijn echt geweldig en misschien veranderd je idee over lezen dan wel!

Ik ga geen top 10 ofzo maken want ze verschillen allemaal zoveel van onderwerp enzo dat ik dit moeilijk vind! Ik ga jullie nu al zeggen dat ik meestal best dikke boeken lees omdat hier een beter verhaal in zit maar laat je niet afschrikken door het aantal pagina’s, want meestal vlieg je er doorheen! Ook ga ik hier geen boeken van films opzetten want ja de boeken zijn beter als de films en nee een boek lezen omdat de film goed was is niet oke J

looking for alaska of het grote misschien (nederlandse titel) – john green

inhoud: Miles Halter is gefascineerd door Beroemde Laatste Woorden. Geïnspireerd door de laatste woorden van de Franse dichter Rabelais gaat hij op zoek naar een Groot Misschien. Niet door te sterven, maar door zich in te schrijven voor een kostschool in Alabama.

Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin – de Kolonel – en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert – Miles ontredderd achterlatend

Mijn mening: prachtig boek! Verassend en een geweldige boodschap bereid je er wel op voor dat het een best wel een huilboek is en toch ook tergelijk een heel grappig boek! Zeker 1 van mijn favorieten.

Sevenster – Alexandra Penrhyn Lowe

Inhoud: Eveline heeft maar één zorg deze zomer: een echt leuke jongen vinden met wie ze voor het eerst kan zoenen. Maar dan roept ze geesten op tijdens een feestje – tegen de waarschuwing van haar pleegmoeder in – en nu ziet ze plotseling dingen die andere mensen niet zien.

Doodsbang dat ze bezeten is door een kwade geest, probeert ze een manier te vinden om alles terug te draaien. Maar dan hoort ze van een waarzegster dat ze de eeuwenoude gave van de Wachters heeft – een gave die was afgeschermd, maar nu is wakker gemaakt. Een gave waardoor ze geesten en demonen kan zien. En zij zien haar ook.

Eveline heeft maar één zorg deze zomer: in leven blijven

Mijn mening: goed boek in het begin is het een echte chickklit maar naarmate het boek vordert wordt het erg spannend en mysterieus het is het 1ste deel van een triologie en het 2de deel is net uit ik heb dit deel besteld en ga het zeker een van de dagen lezen maar hier kan ik dus niets over zeggen.

De edelsteen trilogie (robijnrood saffierblauw en smaragdgroen)- Kerstin Gier

Inhoud: Het boek gaat over de 16 jarige Gwendolyn (ook wel Gwen of Gwenny genoemd) uit Londen die ontdekt dat ze het tijdreisen dat in haar familie zit heeft geërfd, en niet haar nicht Charlotte, die het eigenlijk zou moeten hebben. Onvoorbereid maakt zij een eerste sprong naar het oude Londen, en ze beseft dat haar leven drastisch gaat veranderen. Ze wordt naar “Temple” gebracht, waar zij samen met de knappe Gideon een paar sprongen in de tijd maakt om hun missie te voltooien. Maar hun missie en hun liefde is niet zo van zelfspreken.

Mijn mening: fantasie, humor en hormonen dat is de korte samenvatting van deze boeken! Het is prachtig en echt hilarisch geschreven. Het zijn best wel dikke boeken maar ze lezen zo vlot! De meeste had ik al op minder dan een dag uit.

In de schaduw van mijn vader – Mahtob Mahmoody

Inhoud: Bij het uitpakken van verhuisdozen vindt Mahtob een foto-album. Het is versierd met glinsterende sterren en een stralende maan. Mahtob betekent maanlicht. Jaren geleden kreeg ze het van haar moeder, met foto’s gemaakt door haar vader. Hoe anders zou haar leven verlopen zijn als ze niet met haar moeder had weten te vluchten?

De vierjarige Mahtob reist samen met haar ouders naar het land van haar vader, Iran. Maar in Teheran laat haar vader een hele andere kant van zichzelf zien. Hij is niet van plan ooit nog naar Amerika terug te keren en Mahtob en haar moeder Betty moeten zich aan zijn grillen en strenge regels onderwerpen. Een vakantie verandert in een hel. Anderhalf jaar lang zit Mahtob met haar moeder gevangen in een onbekend land. Als ze uiteindelijk via een barre tocht door Turkije weer naar Amerika terug weten te komen, kan de kleine Mahtob niet vermoeden hoe de schaduw van haar vader een leven lang door zal werken.

Mijn mening: dit verhaal is verschrikkelijk aangrijpend en het feit dat het waargebeurd is maakt het allemaal nog erger! Na dit boek te lezen ga ja helemaal anders denken over vluchtelingen en hun problemen!

Schaduwland – Geffrey Huntington

Inhoud:Dave heeft een bijzondere gave. Al van jongs af aan ziet hij demonen en monsters die hem bedreigen, maar tot op heden is hij sterker dan zij. Als zijn stiefvader overlijdt, moet Dave weg uit zijn vertrouwde omgeving. Hij wordt naar het Huis met de Raven gestuurd, waar mevrouw Krandel met haar dochter en neefje woont. In dat huis zal Dave antwoorden moeten vinden over zijn familieverleden. Maar wat houdt mevrouw Krandel voor hem achter? Zal zijn angstaanjagende visioen werkelijkheid worden? En kan hij zijn vrienden wel beschermen tegen het allesvernietigende kwaad dat op de loer ligt?

Mijn mening: spanning van begin tot het eind een fantasieboek dat mij echt kippenvel heeft doen krijgen!

Het dagboek van een klotejaar – Saci Lloy

Inhoud: De energiecrisis en de opwarming van de aarde. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, in 2015, een jaar waarin in heel Groot-Brittannië een stroombeperking ingevoerd wordt. De CO2-uitstoot moet met 60% omlaag. Alle mensen ontvingen een energiekaart waarmee ze heel beperkt gebruik kunnen maken van stroom. Wanneer ze bijvoorbeeld een uurtje tv kijken, verliezen ze een blokje op hun energiekaart. Bij elk gezin wordt er ook een energiemeter geplaatst en de elektriciteit valt uit van zodra men de limiet overschrijdt.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van een pubermeisje, Laura, die haar relaas, ondanks de pubergrillen die soms optreden, op een behoorlijk geloofwaardige manier doet. De titel verwijst naar het feit dat we letterlijk getuige zijn van één jaar in het leven van dit meisje, waarin alles veranderde. Voor het eerst kregen ze namelijk die beperkingen opgelegd. Het gebeuren heeft een impact op Laura’s gezin: haar ouders reageren zo verschillend dat ze uit elkaar lijken te groeien en Laura’s zus weigert zich aan te passen, waardoor het gezin een grote boete krijgt.

Mijn mening: goed en grappig boek! Zet je toch wel aan het denken!

dit was het dan voor mij deze week een fijne dag nog en lees zeker 1 van deze boeken!

——BO—-

2 gedachtes over “TOP boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s