gezond zijn doet geen zeer!

1

gezond zijn is niet alleen zeer belangrijk voor je lichaam,  je voelt je ook tien keer beter! ik heb voor jullie enkele gezonde dingen opgesomd. Als je deze elke dag eet, leef je 5 jaar langer!

kerstomaten

kerstomaten

Deze rode en sappige tomaatjes zijn heel gezond, zo zitten er veel mineralen en vitaminen in. Zoals vitaminen A, B1, B3, B6, C, E en vitamine K. De mineralen die hierin zitten zijn kalium, koper, magnesium, mangaan… Buiten dat zijn kerstomaten ook nog goed voor je botten en het beschermt je tegen kanker. Tot slot helpt het ook nog tegen hart- en vaatziekten. Er zitten dus heel wat voordelen in deze kleine tomaatjes. Als je er dagelijks een paar eet zal het zeker resultaat opleveren!

noten

noten

Noten zitten vol met eiwitten en ook hierin zitten vitamines en mineralen. Maar dat is nog niet alles, ze maken ook een vetzuur aan. Je zou denken vet dat wil ik helemaal niet maar dit vetzuur heeft je lichaam nodig. Je lichaam kan dat vetzuur niet zelf aanmaken. Dus met noten help je je lichaam een handje. noten zijn ook goed voor je zenuwstelsel, hersenen, bloedvorming en vooral voor de stofwisseling.

pure chocolade

pure chocolade

In pure chocolade zitten flavonoïden. Flavonoïden is een antioxidant en helpt dus tegen kanker. het heeft nog veel meer voordelen zoals de structuur van je bloedvaten wordt gezonder, je gaat veroudering tegen, je tanden worden er witter van… Je hebt natuurlijk verschillende soorten pure chocolade, je neemt best de chocolade met het hoogste procent cacao.

groene thee

groene thee

Groene thee is juist zoals de andere producten een antioxidant en zorgt voor het dalen van je bloeddruk en je bloedsuikerspiegel,… Het werkt ook kalmerend en helpt je om je scherp te concentreren. Het is dus niet alleen lekker maar ook nog is super gezond!

wandelen

wandelen

Als je elke dag voor je gaat slapen een kwartiertje gaat wandelen, kan je zalig slapen. Wandelen klinkt heel vermoeiend en saai maar het helpt tegen de stress en het houdt je brein jong. Bovendien houdt het je hart gezond, versoepelt het je gewrichten en geeft het je zuurstof en zuivert dat je longen. Zeker een aanrader dus 😉

hopelijk helpt dit jullie om gezond door het leven te stappen!

tot volgende zondag

jolien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s