een zomers menu!

hallo beste lezers!

ik vind dat het de laatste tijd echt geweldig weer is! Deze week iets minder misschien maar we mogen niet klagen vind ik! Dus ik ga jullie een paar van mijn favoriete zomerse gerechtjes leren maken. (eigenlijk een klein menuutje voor het avondeten). smakelijk eten en veel plezier!

Het menu:

voorgerecht; frisse zalmwrap

hoofdgerecht: pennesalade met mozzarella en tomaat

nagerecht: zelfgemaakte fruitsorbet!

dus laten we eens beginnen!

VOORGERECHT:

benodigdheden:

  • 1 pak grote wraps
  • 2 bakjes roomkaas
  • 2 pakjes gerookte zalm
  • wraps
  • kruidenroomkaas
  • ijsbergsla/ruccola
  • gerookte zalm plakjes

bereidingswijze:

bestrijk de wraps met de kruidenkaas, leg hierop de sla en vervolgens de plakjes zalm. Rol de wrap goed op en snijd deze in meerdere plakjes.

HOOFDGERECHT:

benodigdheden: 

  • 1 bosje lente-ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 150 gr snoep tomaatjes, in vieren gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 140 gr mozzarella, in stukjes
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gr verse basilicum
  • 350 gr penne pasta

Foto recept: Pennesalade met tomaat en mozzarella

bereidingswijze:

  • De pasta volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan gezouten water beetgaar koken. Afgieten en apart zetten.
  • Doe in een kleine pan een bodem olijfolie, doe de fijngesneden knoflook en lentenui in de pan en laat dit een dikke 2 minuten bakken.
  • De pan op een laag vuur zetten dan pasta, peper, zout en peper toevoegen
  • laat het geheel warm worden
  • Vuur afzetten voeg dan de mozzarella, tomaatjes en parmezaan toe
  • scheur een paar basilicum blaadjes in drieën en leg ze op je pastasalade nadat je deze hebt uitgeschept

NAGERECHT:

benodigdheden:

  • 500 ml fruit(sap) (vers geperst)
  • 200/250 gram suiker
  • 200/250 ml water
  • 1 eiwit

het fijne aan dit recept is dat je ermee kan doen wat je wilt zolang je maar 500 ml vloeistof hebt van de smak die je wilt! De mogenlijkheden zijn eindeloos! Appelsorbet, aardbijsorbet, ginsorbet, colasorbet (wel prik aflaten), mangosorbet,…

bereidingswijze:

  • Breng het water met de suiker erin aan de kook en laat het suiker oplossen. Laat dit ongeveer 2 minuutjes koken. Laat dit suikerwater goed afkoelen
  • Pers nu je vrucht uit en voeg dit bij het afgekoelde suikerwater
  • zet het ijs in de diepvries voor +-3.5 uur en schep elke 20 minuten je ijs goed om

tip: je kunt best je ijs als eerste maken dan heb je het ongeveer klaar tegen dat het tijd is voor het dessert!

Ik hoop dat jullie er iets aan gehad hebben. Dit zijn in ieder geval mijn favoriete zomerse gerechten en zoals ik al zei smakelijk!

tot ziens

—-BO—-

Een gedachte over “een zomers menu!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s