The reason I write

Heej daar mijn schatties van deze digitale wereld.

Ik ben een beetje uit inspiratie de laatste tijd dus ik dacht van: weet je wat? Het is tijd dat ik eens iets persoonlijks blog. Zoals jullie misschien al weten schrijf ik graag. Vandaag ga ik vertellen waarom ik schrijf en waar ik mijn inspiratie vandaan haal.

Oké we beginnen maar gewoon met de eerste vraag: Waarom schrijf ik? Om eerlijk te zijn, dat weet ik niet zeker. Ik denk dat ik gewoon schrijf omdat het goed voelt. Ik maak letterlijk mijn eigen wereld waarin ik de regels bepaal. Dingen kunnen gaan zoals ik het wil en als ik iets niet goed vind verander ik het gewoon. Dat kun je in realiteit niet en ik denk dat dat één van de reden is dat ik schrijven zo leuk vind.

Ook heb ik een uitlaat klep nodig voor alle dingen die zich in mijn hoofd afspelen. Het is daar echt een gekkenhuis. 😉 Mijn verhalen en gedichten zijn daar een goede uitweg voor. En ik heb het nodig. Als ik een tijdje niet schrijf of iets anders creatief doe word ik gek.

Oké dat was een kleine snelle uitleg op de eerste vraag. Ik moet toegeven dit is een heel korte uitleg maar het is ook een heel moeilijke vraag. 😉

Ik ga direct naar vraag 2: Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie vaak uit andere boeken. Nu moet je niet in paniek schieten, ik doe niet aan plagiaat. Ik vind gewoon sommige personages zo mooi en sterk naar voren komen dat ik hun namen gebruik en soms ook een paar karaktertrekjes. Maar al de rest verander ik gewoon.

Ook haal ik mijn inspiratie uit dingen die ik om me heen hoor, maar dat doe ik alleen als mijn stukjes wat meer naar de realiteit gericht zijn. Ik schrijf vooral fantasy en meestal komen de ideeën vanzelf wel zodra ik begin te schrijven.

Zo werk ik ook als ik blog moet ik toegeven. Ik bedenk een klein thema en begin te schrijven, de rest volgt wel. Tot nu toe heb ik nog geen commentaar gekregen van iemand.

Ook bedenk ik een heleboel dingen voor mijn verhalen gewoon door de dag en onthoud ze tot ik ze neerschrijf. Mijn beste scènes uit mijn verhaal bedacht ik op de fiets (daar kan ik geweldige actiescènes bedenken omdat ik constant in beweging ben.), juist voor ik in slaapval (Hier komen meestal de rustigere stukjes naar boven) en ja, dit is echt waar onder de douche. (Daar bedenk ik stukjes met sterke emoties zoals één van de hoofdrolspelers die sterft en hoe de rest daar mee omgaat.)

Voor alle mensen die ooit overwogen of overwegen om ook te gaan schrijven, zeker doen. Maak je geen zorgen als het in het begin niet lukt. Ik schreef één van mijn eerste boeken 3 keer opnieuw voor ik het goed vond en verander nu zelfs nog stukjes. (En ik ben er al 4 jaar aan bezig.) Ik zou zeggen blijf gewoon schrijven want het is één van de beste dingen die je kunt doen. (Naar mijn menig dan toch.) Zoek ook zeker plaatsen waar jij je comfortabel voelt en waar je gedachten direct hun eigen weg gaan.

En als het schrijven een niet lukt, geen zorgen, de beste stukjes bedenk je wanneer je het niet verwacht.

Ik ga hier afsluiten met de quote van de week:

en dan zou ik zeggen tot binnen twee weken maar weer.

xxx

Tine

Een gedachte over “The reason I write

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s