Boekverslaving

Heej daar mijn lieve schatjes,

Ik weet dat ik vorige week al had moeten oploaden maar ik ben dit jammer genoeg vergeten. :S Please don’t kill me. Om dit goed te maken heb ik met Marthe gewisseld en neemt zij volgende week over.

Nu deze regeling is uitgelegd kunnen we terug ter zaken komen. Waar ik het vandaag over ga hebben is mijn verslaving…

Geen zorgen ik heb geen drugsverslaving. Ik heb een veel ergere. Een leesverslaving op precies te zijn.

Oké we zullen maar even starten met het begin.

Het begin (damdamdaaaam)

Ik ben nog niet zo lang leesverslaafd. Het begon in het vijfde of zesde leerjaar toen we een gedwongen (ja gedwongen en niet verplichte) boekbespreking moesten doen. Ik haatte lezen als de pest. Maar toen besloot het lot anders. Vanaf dat jaar mochten we ook boeken kiezen tussen de 12 en 14+ en dat veranderde alles. Ik was aan het snuffelen tussen de nieuwe en veel mooiere boeken en stuitte uiteindelijk op het boek dat mijn leven zou veranderen. Het vergeten volk, geschreven door de Nederlandse schrijver Eva Raaff. Ik deed er best snel over. In een maand had ik het verslonden. Toen vond ik dat tenminste snel. Het was een boek van wel meer dan 200 pagina’s dus ik was zo verbaasd dat het zo snel uit was. Nu lees ik boeken van 600 pagina’s in minderen dan 4 dagen uit als ik tijd heb. 😉

Maar goed, vanaf dat moment was mijn leesverslaving officieel begonnen. En ik zeg je: dit is het begin nog maar.

Het vervolg

Zoals ik vertelde schoot mijn leesverslaving de hoogte in. Ik ontdekte al snel dat ik een echte fantasy fan was en verslond dan ook ieder boek in dit genre in  no  time. Ik was 14 toen ik tussen de volwassen afdeling begon te snuffelen maar vond daar niet snel mijn ding dus schakelde ik al snel terug over naar young-adult. Ik las en las en las. In het begin las ik het ene boek na het andere. Maar na een tijdje zoveel te hebben gelezen kwam ik een leesdipje terecht omdat ik alle ‘goede’ boeken al uit had. Gelukkig was de boekenbeurs of gewoon een boekenwinkel al een goede oppepper.

Momenteel lees ik ook boeken in het Engels. Dit komt omdat ik heel groot fan ben van schrijvers die oorspronkelijk in het Engels schrijven. Dus op  een moment dacht ik: “Waarom zou ik niet eens iets in het Engels lezen?”, en zo gezegd zo gedaan.

Mijn verlang lijstje.

Zoals altijd heb ik een verlanglijstje met boeken. Als ik er één koop duurt en vaak niet lang voor er een nieuw in de plaats staat. Vaak is de boekenbeurs een moment waarop ik mijn lijstje nogal snel laat krimpen en zelfs nieuwe schrijvers vind. Maar goed de boeken die nu op mijn musthave-lijstje staan zijn de volgende.

1. De Gouden Lelie en De Indigo bezwering. Deze boeken zijn beide van Richelle Mead. Het zijn de 2de en 3de boeken in de 6delige reeks van de alchemisten. (4,5en 6 moeten nog vertaald worden.) Deze reeks sluit aan op een andere zesdelige reeks van haar die jullie vast wel kennen. Vampire Acadamie. Ook deze 6 boeken heb ik thuis en ook als de eerst van de Alchemisten namelijk; Bloedverwanten

2. Wonderkind en de Finale zijn ook het tweede en derde boek in een trilogie dit keer van Marie Lu. Het eerste boek Legend vond ik vorig jaar op de boekenbeurs voor een prijsje van 5euro. Het was één van de beste deals ooit. Zodra het boek uit was wou ik naar de winkel sprinten om de volgende delen te gaan halen. Jammer genoeg had ik zo’n 70 euro opgedaan op de boekenbeurs (waarschijnlijk meer) dus dat was even geen optie.

3. De volgende twee zijn De raven jongens en dromendieven van Maggie Stiefvater. Ik ben groot fan van haar werk en was dan ook zeer blij om te horen dat ze een nieuwe reeks was gestart.

4. Prinses (deel 4 van de Selectie) en de Prins en de  lijfwacht (tussen deel) van Kiera Cass staan hier natuurlijk ook. De eerste 3 delen heb ik ook en ik verslond ze letterlijk. Dat prinses uitkwam was dan ook een hele schok want ik dacht dat de serie zou eindigen bij het derde boek the one. De prins en de lijfwacht is een tussen boek om toch ook een blik op de andere kant van het verhaal te krijgen dat ik zeker nog wil lezen.

5. Storm en stone van Joss Stirling vond hier ook een plaatsje. Ik was verliefd op de eerste serie maar het enige nadeel was dat boek drie zo open eindigde en nu is er dus een nieuw boek. Ik weet niet of het echt iets te maken heeft met de vorige serie maar of dat nu wel of niet is ik weet dat het geweldig gaat worden.

6 De laatste is Waterfall van Lauren Kate. Jullie kennen haar waarschijnlijk wel van de Fallen-serie. Maar goed Waterfall is het vervolg op Teardrop. Dat boek vond ik zo mooi en het einde had me echt laten uitkijken naar het vervolg en… Nu is het er!!!!

Goed ik sluit hier af want ik ga mijn lijst waarschijnlijk veel te lang maken.

Tot de volgende maar weer.

xxx

Tine

4 gedachtes over “Boekverslaving

 1. Als kind hield ik al van lezen en schrijven. Amper 10 schreef ik al verhalen. Geen opstellen. Op de oude typemachine van mijn ouders. Zo’n ding waar de letters bleven hangen als je typte, met een inkt lint heerlijk. Lezen deed ik veel en vaak ik kon me helemaal verliezen in de verhalen!

  Like

  1. Fijn, Tine en ik houden ook enorm van schrijven en lezen, daarom zijn we ook begonnen met deze blog. Ik weet niet of je één van Tines vorige posts hebt gelezen, maar dit ging over wattpad, een app en site waarop je verhalen van mensen over de hele wereld kan lezen en ook zelf kan schrijven. Zeker een bezoekje waard dus! Groetjes Marthe 🙂

   Geliked door 1 persoon

  2. Aah het oude typemachine verhaal. Ik weet nog hoe ik gek werd van dat geluid elke keer als ik een toets indrukte. Die machine kreeg mij echt bijna tot waanzin. 😉 En zo te zien heb ik een mede schrijver fanaat gevonden. Word jij ook soms gek van jezelf als je alweer een nieuw verhaal bedenkt? Ik ben momenteel aan 4 trilogies bezig plus een vervolg boek en ik kan het gewoon niet houden. :S Ps misschien moet je ook een account op wattpad starten. Ik zeg je, het is echt de moeite waard.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik ben dit jaar weer een beetje beginnen met schrijven. Ik schreef daarvoor ook weleens iets op Hyves of Facebook maar nu wil ik zeker consequent elke week wat schrijven. Ik ben nog niet zo ver om een boek te schrijven. Hoewel ik er ooit aan begonnen ben. Maar ik heb steeds nieuwe verhalen in mijn hoofd die moeten er eerst uit en dat doe ik dan hier. Wattpad ken ik nog niet ik ga zeker eens kijken. Bedankt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s