Manieren om je notebooks intevullen

Ik zie altijd zoveel mooie schriftjes in de winkel liggen en ik wil er altijd wel één kopen. Maar als ik er dan één heb, weet ik niet wat ik er nu juist mee wil doen… Herkenbaar? Daarom heb ik enkele manieren om je notebook te vullen opgesomd voor jullie…


Dagboek

Waarschijnlijk zal je ooit wel eens zijn begonnen aan een dagboek, waaraan je al je grootste geheimen en herinneringen toevertrouwde. Maar bij velen onder jullie, bij mij ook 😉 , werd dit dagboek waarschijnlijk niet langer dan 1 of misschien zelfs 2 jaar gebruikt. Tijd om er terug eens werk van te maken dus! Gewoon je leukste momenten neerpennen zodat je ze kan nalezen (en een beetje herbeleven) wanneer je maar wilt.

Fanbook

Ik ben enorme fan van Nickelback en ik heb dan ook een ‘fanbook’ gemaakt van hen. Hierin schrijf ik de belangrijkste weetjes of ik plak er foto’s en artikels in. Heel leuk om te maken! 🙂

Inspiratie

20150501_092034

Je ziet zoveel mooie outfits en combinaties in modebladen en je wilt deze toch niet allemaal weggooien, want ze zijn oh zo mooi… Oplossing: we knippen het uit en plakken het in een boekje! Zo kan je voor je gaat shoppen nog eens vlug bekijken wat je al dan niet nodig hebt of heel graag wilt.
School

20150501_092005

Een notebook voor school is vanzelfsprekend. Je kan hier enkele samenvattingen in neerschrijven en het boekje met de examens weer openen, héél handig!

Hou je van schilderen, tekenen, brieven schrijven,… Dan kan je, zodat je jou zelfgemaakte kunstwerken niet zomaar kwijtraakt, een overzichtelijk boek maken met daarin de tekeningen,… Ik heb dit zelf ooit gedaan toen ik klein was en het resulataat was meer als geslaagd! (Ookal kon ik zelfs niet eens tekenen hahaha)
Personal book

Dit vind je terug op de blog van vorige vrijdag!
Doelen

Zoveel doelen die je nog wilt verwezenlijken, maar zo’n kort geheugen. Herkennen jullie dit? Ik wel! Je hebt misschien doelen zoals “Gezonder gaan eten, meer gaan genieten van de kleine dingen,…” Wanneer deze doelen op papier staan zal je ook sneller de neiging hebben om deze ook écht waartemaken. Omdat als je ze uiteindelijk zou moeten schrappen, je het spijtig zou vinden dat je doel je niet gelukt is.
Bucketlist

Maak bucketlists! Schrijf alles op wat je nog wilt doen in de zomervakantie, kerstvakantie, herfstvakantie of zelfs in dat verlengd weekend, want voor je het weet is het zo ver en weet je helemaal niet wat doen. In de zomervakantie, wie wilt er nu geen twister met verf of een waterballonnengevecht op zijn lijstje? 😉
Things before I die

14304701837911213204204

Dit is persoonlijk mijn favoriet. Er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen/ wil waarmaken voor ik doodga, dat ik ze heb opgeschreven. Het klinkt misschien raar en sober zo’n boekje waarin je alle dingen opschrijft die je nog wilt doen in je leven, maar het resultaat is superleuk!
Quote-boekje

Inspirerende quotes (of liedjesteksten) kunnen soms zoveel veranderen aan je gemoed. Wanneer je ze leest denk je vaak aan leuke dingen, krijg je vaak de moed om iets te doen, als het eens wat minder goed met je gaat helpt een mooie quote al-tijd. Daarom als je eens van die momenten hebt, hoef je enkel je boekje tevoorschijn te nemen.

Onthoud-boekje

Voor degenen onder jullie die soms een beetje (of een beetje heel erg, zoals ik) vergeetachtig zijn: maak een onthoud-boekje! Hierin pen je boodschappenlijstjes, dingen die je niet mag vergeten,… neer en als je ze dan niet meer nodig hebt, doorstreep je gewoon het boodschappenlijstje,…

Hopelijk hadden jullie er wat aan!

Geniet van je vrije dag!

Tot de volgende,

Xxx Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s